Bună ziua! Acest site web participă la programe de afiliere (program de afiliere Amazon etc.) pentru a-și finanța existența. De asemenea, nu sunt medic și nu ofer sfaturi medicale. Sunt un jucător profesionist de baschet, antrenor personal certificat și Student de masterat în educația nutrițională. Vă rugăm să citiți Disclaimer meu Medical și de revizuire Disclaimer pentru mai multe informații.

pentru cei dintre voi care nu știu, uleiul de floarea soarelui este frumoasa creație a plantei de floarea soarelui. Semințele de floarea soarelui sunt presate pentru a extrage uleiul de floarea soarelui, iar rezultatul este un ulei de culoare galben-auriu, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate! Uleiul de șofrănel este similar cu uleiul de floarea soarelui în multe caracteristici nutriționale și este produs dintr-un proces similar, dar folosind în schimb semințe de șofrănel. Uleiul de șofrănel și uleiul de floarea soarelui sunt similare, dar alegerea celui potrivit ar putea face o diferență semnificativă în gătitul tău!puteți găsi ambele uleiuri în aproape fiecare magazin alimentar sau le puteți comanda online. Cu toate acestea, doar aproximativ 60 de țări cultivă în prezent șofrănel în întreaga lume; arătându-și lipsa de utilizare, în special în Occident.

atât uleiul de șofrănel, cât și uleiul de floarea soarelui servesc ca alternative sănătoase la uleiurile vegetale și alte uleiuri de gătit și sunt perfecte atunci când doriți să gătiți la temperaturi ridicate (cum ar fi utilizarea unei friteuze adânci).

alte uleiuri sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline și uleiul de nucă de cocos, sunt excelente în multe scopuri, dar nu le puteți folosi la căldură mare.

Continuați să citiți mai jos pentru a afla mai multe despre diferența dintre uleiul de floarea soarelui și uleiul de șofrănel!

cuprins

ulei de floarea soarelui și șofrănel – cele mai bune uleiuri pentru gătit la căldură ridicată

deși există tone de beneficii pentru sănătate ale uleiului de floarea soarelui și șofrănel, principalul motiv pentru care aceste două sunt cele mai bune uleiuri pentru prăjit este că au un punct de fum foarte ridicat.

ulei de floarea – soarelui punct de fum – 440 CTF/225 CTF

ulei de șofrănel punct de fum-510 CTF/266 CTF

înțelegerea punctului de fum al uleiului de friteuză pe care îl utilizați este crucială, deoarece utilizarea unui ulei cu un punct de fum scăzut va produce vapori toxici și celule dăunătoare de radicali liberi.

cheia pentru găsirea celui mai bun ulei pentru prăjirea adâncă este găsirea unui ulei cu un punct ridicat de fum, dar și un echilibru sănătos între acizii grași Omega-3 și Omega-6.

atât uleiul de floarea soarelui, cât și uleiul de șofrănel conține cantități ample de acizi grași Omega-3, împreună cu alți nutrienți!

beneficiile pentru sănătate ale uleiului de șofrănel – este uleiul de șofrănel sănătos?

nu numai că uleiul de șofrănel are un punct de fum adecvat pentru gătitul la căldură mare, dar are și multe alte beneficii pentru sănătate.

conținutul de acid Linoleic

una dintre principalele proprietăți benefice ale uleiului de șofrănel este că conține acid linoleic și acizi linolenici care au demonstrat promisiune în capacitatea lor de a:

  • preveniți întărirea arterelor
  • scăderea colesterolului
  • reduceți riscul bolilor de inimă

uleiul de șofrănel este o sursă bună a suplimentului de pierdere în greutate acid Linoleic conjugat (CLA), motiv pentru care producătorii pot transforma uleiul de șofrănel într-un supliment CLA.

conform unui studiu realizat în national Product Research, aproximativ 70% din uleiul de șofrănel este acid linoleic.

acidul Linoleic este un acid gras polinesaturat Omega-6, ceea ce înseamnă că este unul dintre puținii acizi grași omega-6 care este bun pentru sănătatea noastră.

dieta tipică occidentală este deja mai mare în acizii grași Omega-6 comparativ cu acizii grași Omega-3, totuși uleiul de șofrănel oferă încă beneficii pentru sănătate.

acidul linoleic din uleiul de șofrănel ajută la prevenirea și gestionarea diabetului datorită conținutului de acid linoleic, care ajută la gestionarea nivelului de zahăr din organism.alături de aceasta, uleiul de șofrănel ajută, de asemenea, la promovarea unei inimi sănătoase din cauza prezenței acizilor grași Omega-6 buni. Corpul nostru are nevoie de acid linoleic, deoarece ajută substanțial organismul să mențină un echilibru adecvat al colesterolului.

acest echilibru scade foarte mult șansele organismului de a dezvolta ateroscleroză, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

prezența acidului linoleic promovează, de asemenea, o stare de oxidare a grăsimilor, în loc de depozitare a grăsimilor. Alegerea uleiului de șofrănel este o modificare simplă și utilă pentru oricine face o cantitate mare de gătit, deoarece ajută la pierderea în greutate fără a face nicio modificare majoră a dietei.

conținut de acid Oleic

deși majoritatea uleiului de șofrănel este acid linoleic, conține și aproximativ 10% acid oleic.

acidul Oleic este prezent atât în uleiurile animale, cât și în cele vegetale și este un acid gras Omega-9 mononesaturat.

potrivit unui studiu realizat în Mini-recenzii în chimia medicinală, similar cu uleiul de măsline (care este, de asemenea, bogat în acid oleic), uleiul de șofrănel poate prezenta efecte modulatorii asupra funcțiilor fiziologice largi.

zonele potențiale de beneficiu sunt:

  • Cancer
  • boli autoimune
  • boala inflamatorie
  • vindecarea rănilor

uleiul de șofrănel nu conține atât de mult acid oleic ca uleiul de măsline, dar conține suficient pentru a beneficia corpul dumneavoastră.mai mult, acidul oleic are beneficii directe pentru păr și scalp. Acidul Oleic ajută la creșterea circulației pe scalp, care întărește foliculii și stimulează creșterea părului. De asemenea, poate permite părul vibrant și strălucitor, explicând utilizarea acestuia în multe aplicații cosmetice organice.

conținutul de acid linoleic și acid oleic al uleiului de șofrănel îl fac un excelent ulei de friteuză!

cel mai bun ulei de șofrănel pentru a cumpăra Online

dacă nu doriți să conduceți la magazinul alimentar pentru a cumpăra ulei de șofrănel, vă sugerez să cumpărați ulei de șofrănel presat la Hollywood pe Amazon.

uleiul de șofrănel presat cu turtă de la Hollywood conține vitamina E suplimentară și este presat în mod natural cu turtă.

puteți comanda o sticlă pentru mai puțin de 9$ sau vă puteți înscrie pentru un abonament lunar pentru a economisi și mai mult.

1,642 Comentarii

ulei de șofran de la Hollywood, sticlă de 32 uncii

  • natural turtă ulei presat
  • fabricat fără utilizarea de substanțe chimice dure sau solvenți și nu conține culori sau arome artificiale
  • îmbogățit cu vitamina E, un antioxidant
  • Hollywood este un brand angajat să producă uleiuri și alimente de înaltă calitate
  • excelent pentru a fi utilizat pentru pansamente sau gătit la foc mic; punct de fum până la 450 de grade Fahrenheit

$10.39

Cumpărați pe Amazon

beneficiile pentru sănătate ale uleiului de floarea soarelui – uleiul de floarea soarelui este sănătos?

uleiul din semințe de floarea soarelui are multe dintre aceleași beneficii pentru sănătate ca uleiul de șofrănel, împreună cu alte câteva beneficii unice.

protecția cancerului de Colon

potrivit unui studiu realizat în Jurnalul Internațional de cercetare a cancerului, semințele de floarea soarelui sunt potențial eficiente ca agenți chemoprotectori împotriva cancerului de colon datorită conținutului lor de acid fenolic și flavonoide.

bogat în antioxidanți

uleiul de floarea soarelui este bogat într-o varietate de vitamine, minerale și antioxidanți. În mod specific, uleiul de floarea soarelui conține o cantitate mare de puternic antioxidant vitamina-E. Vitamina-E posedă un compus cunoscut sub numele de tocoferoli, care este un antioxidant puternic care ajută la eliminarea celulelor radicalilor liberi din organism.în general, consumul de alimente bogate în vitamina E este o modalitate excelentă de a reduce stresul oxidativ.antioxidanții găsiți în uleiul de floarea soarelui pot afecta pozitiv sistemul imunitar și pot împuternici organismul să reziste atacurilor de la viitoarele infecții.

îmbunătățește-ți nivelul de energie

prezența acizilor grași benefici în uleiul de floarea soarelui este legată de nivelul de energie din organism.

grasimile alimentare nesaturate, precum cele gasite in uleiul de floarea soarelui, sunt adesea mai bune pentru corpul tau decat grasimile saturate. Singura preocupare cu privire la consumul prea mult de ulei de floarea soarelui (sau ulei de șofrănel) este abundența acizilor grași Omega-6.

cu toate acestea, acizii grași nesaturați din uleiul de floarea soarelui sunt un combustibil excelent pentru ca organismul să funcționeze.

ulei de floarea soarelui efecte secundare potențiale

pentru cei care au probleme cu coagularea sângelui, poate fi necesar să evitați utilizarea uleiului de șofrănel, deoarece este capabil să încetinească coagularea sângelui.

dacă sunteți alergic la ambrozie, poate fi necesar să o evitați și pentru că provin din aceeași familie, iar uleiul de șofrănel poate provoca o reacție alergică.un ultim cuvânt de precauție în ceea ce privește utilizarea uleiului de șofrănel și a uleiului de floarea soarelui – deși tipurile de acizi grași prezenți în aceste uleiuri sunt benefice în multe feluri, ele conțin o rație mai mare de acizi grași Omega-6 decât alte opțiuni.

ca regulă generală, a avea exces de acizi grași Omega-6 în dietă nu este niciodată bun.

echilibrarea corpului acizi grași Omega-3 la Omega-6 raportul de acizi grași poate fi afectat mai mult de aceste două uleiuri decât altele, dar va fi problematic numai dacă consumați cantități foarte mari de acizi grași Omega-6 din alte surse.

cel mai bun ulei de floarea soarelui pentru a cumpara Online

Dacă sunteți interesat în achiziționarea de ulei de floarea soarelui on-line, Baja prețioase ulei de floarea soarelui organice este la fel de bun ca acesta devine.

uleiul de floarea soarelui Baja Precious Organic este un ulei de floarea soarelui organic cu conținut ridicat de acid oleic. De asemenea, este totul natural, și turtă presată.

comparativ cu alte uleiuri de floarea soarelui de pe piață, uleiul de floarea soarelui organic prețios Baja este mai mare în grăsimi mononesaturate și mai mic în grăsimi saturate și polinesaturate. Din aceste motive, uleiul de floarea soarelui Baja Precious Organic este atât sănătos pentru inimă, cât și un înlocuitor eficient al untului.

360 recenzii

Baja Precious – ulei de floarea soarelui de mare Oleic, 750ml (25.3 fl Oz)

  • toate naturale, turtă presat, non-OMG
  • lightweight planeta prietenos sticla (BPA-free)
  • sticla echipat cu convenabil, non-picurare pourer retractabil
  • îmbuteliat în Santa Fe Springs, California, Statele Unite ale Americii

$10.99

Cumpărați pe Amazon

Gânduri finale – ulei de șofrănel vs Ulei de floarea soarelui

utilizarea unei friteuze cu un ulei bogat în acizi grași Omega-3 este o problemă dezordonată și sincer nu o sugerez. Scopul este de a utiliza un ulei cu un punct de fum ridicat, care este cel mai probabil va fi un ulei bogat în acizi grași Omega-6.

în comparație cu alte opțiuni, uleiul de floarea soarelui și șofrănel sunt alegeri sănătoase, iar utilizarea uleiului de șofrănel și floarea soarelui pentru gătit vă va ajuta să vă sănătoși și să rămâneți sănătoși.mai mult, uleiurile de floarea soarelui și șofrănel sunt opțiuni accesibile pe care le puteți găsi cu ușurință la magazinul dvs. alimentar sau online.

deși sunt sigur că există și alte uleiuri care sunt opțiuni bune pentru prăjirea adâncă și gătitul la foc mare, uleiul de floarea soarelui și șofrănelul sunt în mod clar două dintre cele mai bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.