Jeg har skrevet om Edikang Ikong før, men jeg likte ikke bildene i det hele tatt. Det var i de tidlige dagene av bloggen, og jeg krøp alltid når jeg så dem. Så, denne siste søndag bestemte jeg meg for å innløse meg selv, og lage en av mine favoritt supper igjen, så jeg kunne ta bedre bilder jeg vil være stolt av. Å, riktig stavemåte Er Edikang Ikong, selv om for mange Av Oss Som Ikke Er Efik, uttaler vi og sannsynligvis skriver Det Som Edikaikon. Lol.

mamma lærte meg å lage denne suppen. Hennes Calabar venn i sin tur lærte henne. Da jeg flyttet Til Abuja for arbeid. Providence brakte denne vakre Calabar kvinne over min vei, og hun videre oppdatert min kunnskap. Hun er en av mine matlagingshelter. Hun lærte meg å forberede Ekpang Kukwo, Egusi Calabar way, Afang Suppe og noen Andre Calabar retter.. Jeg oppdaget atama-bladet gjennom henne. Tilsynelatende Banga Suppe i Calabar kulturen kalles atama suppe på grunn av tillegg Av Atama Blad. Deltans på den annen side bruker bitterleaf. Min bestemor vil trolig kalle meg en forræder på vårt språk, for å utvikle en personlig preferanse For Atama leaf over bitterleaf.

Ifølge Min Calabar-venn er det mange feil måter å lage Edikang Ikong på. Bruk av waterleaf og Ugwu betyr ikke nødvendigvis At det Er Edikang Ikong. Her er noen av misforståelsene hun korrigerte meg på Noen sier at forholdet Mellom Ugwu og waterleaf må være høyere til Fordel For Ugwu (gresskarblad). Feil. Det er faktisk den andre veien rundt. Joy sier alle de falske Calabar-folkene som irriterer henne. Hun er så god, hun kan fortelle ved å smake på det, hvis ugwu har et høyere forhold.

 • noen mennesker steker vannbladet i palmeolje. Også feil
 • noen bruker blandet pepper-kombinasjon av tomater, tatashe og rodo. Feil. Ellers gjør Du Efo Riro. Bruk Helst Gul Rodo, hvis du kan finne. Det er bare perfekt. På Grunn Av Edikaikong lager jeg masse Gul Rodo når jeg reiser hjem.
 • noen legger til begge grønnsakene samtidig, eller i veldig rask rekkefølge. Feil. Vannbladet kommer først, slik at det kan lekke ut vanninnholdet. Ugwu bladet er nå introdusert for å tørke opp noe av det vannet.
 • Edikaikong er IKKE en vannaktig suppe. Kanskje ikke så tett Som Afang, men hvis du er igjen med grønnsakene som svømmer i væske, har du gjort noe galt. Sannsynligvis har du brukt for mye biff lager. Vannblad kalles i utgangspunktet det på grunn av vanninnholdet. Så koker du kjøttet ditt, til det meste av lageret har blitt absorbert i kjøttet. Vanninnholdet i vannbladet vil lekke ut smaken av bestanden fra kjøttet.
 • Noen mennesker bruker for mye palmeolje. Avhengig av volumet av grønnsaker trenger du bare 2 kokeskjeer maksimalt. Hvis olje begynner å flyte på overflaten i potten (Som Yoruba suppe – hennes egne ord), har du gått glipp av veien (hennes ord)
 • noen bruker løk. Nooooooo
 • Hint Joy lærte meg – hvis du krydder kjøttet riktig, og la det absorbere det meste av lageret, trenger du kanskje ikke engang å bruke krydderbiter. Kreps og tørrfisk vil gjøre det bra, men hvis du føler at du også har det bra. Jeg vil si, det tok meg mange mange forsøk på egen hånd for å komme til det punktet der jeg ikke trenger å legge til krydderbiter.

  når du legger gresskarbladene (Ugwu), må det være veldig tørt. Hvis du har en salatspinner, kan dette hjelpe eller bare rulle bladene i et oppvaskhåndkle

  jeg vet at ugwu kan være vanskelig å finne, så jeg kommer ikke til å slå ned folkene som bruker spinat som erstatning. Jeg prøvde det en dag ut av nysgjerrighet, og jeg likte ikke resultatet. Personlige preferanser kanskje.

  Joy, dette er for deg. Jeg håper jeg har gjort deg stolt.

  3cups Av Ugwu (gresskar blader)

  5cups Av Waterleaf

  1 matlaging skje Av Ata Rodo – helst Gul pepper hvis du kan finne

  500g Assortert Kjøtt

  150g Periwinkle

  100g Pomo – ku hud

  100g Tørrfisk

  p>

  1 middels størrelse røkt fisk – jeg brukte eja osan

  1 kopp røkt hele kreps – det vi kaller rød kreps

  1 kopp ferske kongereker

  Så, her går vi

  1. Krydre og kok kjøttet med tørrfisk. Jeg bruker biff, geitekjøtt, saki (ku mage) og ku ben. Tilsett akkurat nok vann til å dekke kjøttet, og kok opp. Avhengig av hvor tøft kjøttet er, bør dette volumet av vann være nok. Se det nøye skjønt.

  2. Like før kjøttet er mørt, tilsett strimlet røkt fisk og pomo. Dette er å myke opp fisken og sette mot noe av den smokey smaken i bestanden. Å legge til pomo vil også tillate det å myke, noe som gjør det lettere å tygge.

  Dooney Kjøkken Tips: når du kjøtt er mør, bør du sitte igjen med en liten lager. Omtrent en halv kopp verdt. Hvis du har mer enn det, dekanter i en bolle og hold til side. Husk at lager er den verste lovbryteren for å lage Edikai kong.

  3. Legg En skje Eller To Av Palmeolje i potten av kjøtt, la det koke Til Palmeoljen oppløses i lager

  deretter legge blandet Rodo og la det oppløse også. Yoruba-delen av meg elsker denne suppen varm, så jeg pleier å legge til 2 kokeskjeer pepper.

  4. Tilsett periwinkle og waterleaf, og rør. Dekk potten, senk varmen og la denne dampen i 5 minutter.

  ikke bekymre deg hvis det ser ut som waterleaf har tatt over potten. Dampen vil svette den ned.

  5. Legg til blandet kreps. Dooneys Kjøkken Tips: jeg skyll min kreps i vann for å fjerne smuss og jeg blander med ca 1 – 2 ss vann. La dette lage mat i ytterligere 2-3 minutter, og smak deretter forskjellen i væsken igjen i potten. Kreps forsterker opp smaken umåtelig, kan du ikke trenger krydder kuber

  6. Tilsett Ugwu, rør det, og la det lage mat i ytterligere 5 minutter. Rør og smak til med salt. Hvis du trenger mer, legg til litt. Hvis du er spent på å legge til en krydder kube, kan du, men hvorfor ikke prøve å legge mer kreps i stedet. Stol på meg, krydder kuber har ingenting på kreps. Legg til litt mer kreps, rør, dekk potten og vent bare en ekstra 2 minutter eller så.

  ……..og det er det egentlig. Det er en veldig enkel suppe, men veldig veldig veldig deilig.

  ……..og det er en wrap

  Så, der har Du Det – min versjon Av Edikaikong. Til Calabar-folkene som ga verden denne parabolen. Jeg hilser oooooooo.

  Nigeriansk mat kan være fancy. det er alt i presentasjonen

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert.