zajímá Vás, jestli ten energetický nápoj Rockstar, který jste konzumovali, je skutečně veganský? Nebojte se, protože jsem pro vás udělal průzkum!

jednoduchá odpověď zní ano, energetické nápoje Rockstar jsou veganské.

Rockstar uvádí, že jejich nápoje jsou vhodné jak pro vegetariány a vegany—jejich Taurin obsah pocházející z umělých zdrojů.

ale pokud jste stále skeptičtí, podívejte se níže a zjistěte, jak veganská plechovka Rockstar skutečně je.

i když na konci změníte názor na energetické nápoje Rockstar, můžete se podívat na další alternativní veganské energetické nápoje, které jsem sestavil v seznamu na konci.

začněme..

Obsah

Složky Rockstar Energetický Nápoj

za Prvé, aby vám lepší představu o tom, co očekávat od Rockstar Energy Drink, pojďme se podívat na to, co přesně je v 16 oz plechovku Rockstar Energy Drink:

zadní Rockstar mohou z velké BRITÁNIE.

No, na první pohled se nic na seznamu nezdá jako potenciální pachatel, s výjimkou obsahu taurinu. S tím bylo řečeno, většina taurinu je synteticky vyrobena, takže by se nemělo čeho bát.

pojďme se ponořit trochu hlouběji do vlastností jednotlivých složek, že?

jsou složky energetického nápoje Rockstar veganské?

není nic do složky Rockstar Energy Drink, který by vyniknout jako vegan-friendly kromě taurin, který Rockstar tvrdil, pochází z umělých zdrojů.

Ano, Rockstar Energy Drink je vhodný jak pro vegetariány, tak pro vegany. Taurin obsažený v Rockstar je syntetický a není odvozen od zvířat.

webové stránky Rockstar

Pokud si však chcete být jisti, sestavil jsem níže uvedený seznam, abych vám poskytl přehled o složkách a jejich obvyklých zdrojích.

Ingredients Properties Source Is It Vegan
Citric Acid Natural preservative, adds a sour taste to the drink. Plant or Synthetic Yes
Erythritol Artifical Sweetener Synthetic Yes
Taurine Stimulates Metabolism Synthetic Yes
Sodium Citrate Acidity Regulator Plant-based Yes
Caffeine Stimulant Plant-Based Yes
Sucralose Sweetener Synthetic Yes
Acesulfame K Sweetener Synthetic Yes
Glucuronolactone Possible detoxification Synthetic/Plant-Based Yes
Caramel E150c Food Colouring Synthetic Yes
Riboflavin E101 Food Colouring Synthetic Yes
Guarana Extract Contains various stimulants and antioxidants. Plant-based Yes
Ginseng Extract Increases energy, prevents fatigue, relieves stress, promotes memory. boosts immunity. Plant-based Yes
Vitamin B3 (Niacin) Converts nutrients into energy and has antioxidant effects Synthetic Yes
Vitamin B6 Support immune functions and promote brain health Synthetic Yes
Vitamin B12 Development of brain and nerve celss Fugal/Plant-Based/
Synthetic
Yes
Ingredients, Functions and Sources

As you can see z výše uvedeného nevyčnívá žádná z těchto složek jako pocházející ze zvířat. Více syntetických prvků? Jist. Ale žádný z nich nevypadá, že by byl vyroben ze zvířat na povrchu.

Pokud si chcete být jisti, neváhejte porovnat výše uvedený graf s praktickým seznamem složek pocházejících ze zvířat PETA zde.

existuje však velká obava, že potravinářské barvivo (jako je karamel a Riboflavin), které pochází z rostlin nebo je synteticky Vyrobeno, by mohlo být testováno na zvířatech před použitím u lidí.

tento článek zde jde dále do hloubky do použití potravinářských barviv ve vztahu k testování na zvířatech.

potravinářská barviva jsou obecně nevyhnutelná v jakémkoli potravinářském produktu, takže opravdu záleží na tom, kde nakreslíte čáru jako vegan, pokud jde o testování na zvířatech pro výrobu potravin.

Zelená. Zdravý. Ano.

kolik cukru obsahuje Rockstar?

každá 16 oz plechovka Rockstar obsahuje 24 g cukru.

American Heart Association doporučuje denní limit přidaného cukru pro zdravé dospělé muže a ženy na 36 g a 25 g.

to znamená, že plechovka Rockstar jen stěží zůstává v limitu denního přidaného cukru pro ženy a je výrazně nad polovinou pro muže. Proto, mít dvě plechovky vás určitě dostane nad denní limit cukru pro obě pohlaví.

důsledné přílišné množství cukru může vést k různým krátkodobým a dlouhodobým vedlejším účinkům. Sestavil jsem níže uvedený seznam, abych vám poskytl hrubou představu o příznacích a příznacích:

  • přibývání na Váze
  • Zvýšené riziko onemocnění srdce
  • Akné
  • Zvýšit riziko vzniku Diabetu Typu II
  • Zvýšená stárnutí buněk
  • Snižuje zubní zdraví

To je docela pravděpodobné, že Rockstar by být vaším jediným zdrojem přidaného cukru za den, takže ujistěte se, že sledovat to, co jíte nebo pijete, když máte jeden.

je cukr používaný v Rockstar Vegan?

vzhledem k tomu, že cukr obvykle pochází z rostlinných zdrojů, bylo by logické považovat cukr za zcela veganskou složku.

díky, že řekl, existuje znepokojení mezi některými vegany, že použití kostní uhlí (spálené kosti ze zvířat) v procesu rafinace může učinit některé cukry vegani.

cukr však může být také rafinován jinými odbarvovacími činidly, jako je aktivní uhlí. To znamená, že je téměř nemožné zjistit, odkud přesně pochází cukr v každém potravinářském produktu.

i když cukr v Rockstar nemusí pocházet z organických zdrojů, opravdu by vás to nemělo tolik znepokojovat, jak uvádí PETA:

Pokud si nejste jisti, jak byl vyroben, příliš nestresujte cukr.

je cukr veganský, PETA

kolik kofeinu má Rockstar?

Káva není jediným zdrojem kofeinu!

plechovka přípravku Rockstar obsahuje 160 mg kofeinu na 16 oz plechovku. FDA doporučuje konzumovat pouze 400 mg kofeinu denně, takže kofein v Rockstar je stále v doporučeném denním podávání.

osobně dávám přednost asi 50 mg až 100 mg kofeinu na jednu porci. Každý má jinou toleranci kofeinu, nicméně, tak vyzkoušejte, co vám nejlépe vyhovuje.

jen si pamatujte, že nadměrná konzumace kofeinu může vést k různým vedlejším účinkům,takže se ujistěte, že jste v mezích. Některé vedlejší účinky kofeinu patří:

  • Nespavost
  • Nervozita
  • Úzkost
  • Rychlý srdeční tep
  • žaludeční nevolnost
  • Nevolnost
  • Hlava
  • pocit neštěstí (dysforie)

Je Taurin Používán v Rockstar Vegan?

Taurin používaný v Rockstar je veganský, protože je synteticky získáván a není odvozen od živočišných produktů.

Zatímco přírodní taurin a primárně pochází ze zvířat, nejčastěji taurin nalezené v komerčních potravin, v těchto dnech jsou synteticky vyrobené na relativně levné náklady.

takže je docela bezpečné říci, že taurin nalezený v Rockstar a dalších energetických nápojích je také veganský.

je Rockstar bezlepkový?

podle oficiálních stránek Rockstar jsou energetické nápoje Rockstar bezlepkové.

vzhledem k tomu, že na seznamu složek nejsou žádné stopy pšenice, ječmene nebo syrovátky, je bezpečné předpokládat, že nápoj by měl být stejně bezlepkový, jak naznačuje jejich web.

jak Rockstar Energy Drink ovlivňuje mé zdraví?

Pokud jste naprosto zdraví bez již existujících podmínek, měli byste mít Rockstar to, co by udělal jakýkoli energetický nápoj: dát vám výbuch energie a zlepšit vaši schopnost soustředit se na daný úkol.

nicméně bych vám doporučil, abyste měli Rockstar vždy s mírou.

Mít 3 plechovky, bude vás přes vaše každodenní kofein limit (160 mg/ 400 mg denní limit), přičemž více než dva, bude to určitě dát přes denní přidaného cukru limit pro obě pohlaví.

One 16 oz can of Rockstar Daily Recommended Limit
Sugar 24 g 25 g / 36 g
Caffeine 160 mg 400 mg
Comparing sugar and caffeine content with their daily limits.

Remember, just because something is vegan-friendly, it’s not equivalent to a green light to drink it constantly.

je Rockstar vhodný pro Keto dietu?

Jako Rockstar má poměrně vysoký obsah cukru, 24 g za 16 oz může, není to ideální nápoj pro vás, pokud jste po Keto dietu.

keto dieta je dieta, která se točí kolem jídla s vysokým obsahem tuku a nízkým sacharidů, v podstatě odvozené více kalorií z proteinů a tuků a méně sacharidů.

zdravé a chutné.

Cukr (nebo Sacharóza) je sacharidů, a tak jeho přítomnost v Rockstar opravdu není prospěšné pro lidi, kteří se snaží mít Keto Dietu.

Pokud se snažíte dodržovat keto dietu, ale přesto chcete chuť Rockstar, měli byste vyzkoušet jejich směs bez cukru, která je často k dispozici spolu s jejich pravidelným tarifem.

podívejte se také na náš seznam energetických nápojů, které jsou šetrné k keto dietě!

Mohu pít Rockstar Energy Drink, pokud jsem Vegan?

i když to není oficiálně veganské, žádná ze složek v Rockstar by vám neměla bránit v pití jen proto, že jste vegan.

nezapomeňte však sledovat, kolik pijete. Jste stále náchylní k vedlejším účinkům nadměrné konzumace cukru a kofeinu.

doporučená denní porce kofeinu a cukru v mysli, a budete mít podporu, kterou potřebujete dostat přes den s minimálními vedlejšími účinky.

alternativní veganské energetické nápoje

hledáte jiné veganské energetické nápoje? Zde je jejich seznam níže, který vám pomůže začít.

  • Monster
  • Bing
  • Pure Bio Energy
  • Ionťák
  • že se Objeví
  • Coca-Cola Energie
  • Neúprosný
  • Třesku
  • C4 Energie

k Dispozici jsou také práškové možnosti, jako například:

  • Advocare Jiskra
  • Zipfizz
  • G-Palivo

Také, podívejte se na video níže pro rychlý návod na to, jak si mezi energetické nápoje pro nejzdravější možnost.

REIZE Energy Drink (10 out of 10)

Dejte REIZE dnes vyzkoušet!

hledáte něco veganského, co není plechovka Rockstar? Proč nezkusit REIZE?

REIZE je práškový energetický nápoj, přičemž každý sáček 4 g obsahuje rozumné 50 mg kofeinu a je zcela bez cukru, s pouze 11 kaloriemi na porci.

REIZE také obsahuje celou řadu užitečných složek, jako je taurin, ženšen a vitamíny skupiny B, které jsou všechny z veganských zdrojů-což vám dává tolik potřebnou energii bez havárie.

nejlepší ze všeho je, REIZE lodě přímo k vašim dveřím jen asi $ 1 za nápoj, náklady na dopravu v ceně, které musíš přiznat, je docela sladký obchod.

takže dát REIZE jít, a jsem si jistý, že budete souhlasit se mnou, že je to chytřejší volba než Rockstar.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.